Contra Indicaties

Contra indicaties

Contra-indicaties zijn van belang te respecteren en begrijpen als professioneel masseur. Hiermee kan ik veilige en effectieve massages aan blijven bieden. Contra-indicaties zijn medische of gezondheid gerelateerde factoren die aangeven wanner het beter is om geen massagebehandeling te ondergaan of deze aan te passen.

Dit is uit belang voor de veiligheid van de cliënt of voor het behalen van optimale resultaten.
Het is voor mij als masseur van belang om op de hoogte te zijn van de contra-indicaties. Hiermee minimaliseer ik de risico’s en kunnen ongewenste bijwerkingen voorkomen worden. Bepaalde aandoeningen zoals infecties, ontstekingen of bloedstollingsstoornissen kunnen een directe invloed hebben op het welzijn van de cliënt en het effect van de massagebehandeling beïnvloeden. Verschillende systemen, zoals de bloedcirculatie en het lymfestelsel worden door massages beïnvloed, daarom is het cruciaal om voorzichtig te zijn en de gezondheid van de cliënt voorop te stellen.

Om de cliënt zijn/haar lichaam beter te leren kennen wordt voorafgaand aan de massage het intakeformulier ingevuld. Dit is een screening waarmee ik als masseur een goed beeld krijg van de gezondheid van de cliënt en eventuele contra-indicaties kan vaststellen en helpt het om alles uit de massage te halen voor een beter resultaat. Gezondheid en veiligheid staan bij mij als Massage Meester namelijk bovenaan.

Hiermee kan ik massagebehandelingen op maat aanbieden en deze aan te passen aan de specifieke behoeften en omstandigheden van elke individuele cliënt. En gelijk ook de veiligheid waarborgen waar ik als professioneel masseur voor sta.

Door me aan mijn werkwijze te houden waar gezondheid centraal staat, zorg ik voor hoogwaardige en persoonlijke massages die professionaliteit uitstralen zodat de cliënt relaxed en voldaan de praktijk verlaat.